A de Fussigny Supérieur Fine Champagne Cognac

A de Fussigny Supérieur Fine Champagne Cognac

€ 58,75


Beschrijving

A de Fussigny Supérieur Fine Champagne Cognac


De A de Fussigny Supérieur Fine Champagne Cognac is een zachte en gevarieerde VSOP die eaux-de-vie bevat van de Petite en Grande Champagne. Minstens vier jaar gerijpt in traditionele Limousin eiken vaten, is deze prachtige Cognac een voorbeeld van precisie, trots en vakkundigheid van het huis van A de Fussigny.


Gelegen aan de oevers van de Charente rivier, dateert de distilleerderij en de kelders van dit landgoed uit 1814. In hun 200 jaar oude kelders, die een stabiele maar vochtige omgeving hebben, vind het rijpingsproces plaats. Mede hierdoor heeft elke Cognac die A. de Fussigny maakt een unieke en hoge kwaliteit.


De Supérieur Fine Champagne is een eerbetoon aan zowel zijn regio als aan zijn VSOP leeftijd, de bijzondere florale tonen van de Fine Champagne terroirs worden opgetild met smaken van gekonfijt fruit. Het delicate rijpingsproces heeft geresulteerd in subtiele tonen van hout en boterachtige tonen van gebak. Als u op zoek bent naar een VSOP van hoge kwaliteit met een redelijk prijskaartje, dan is dit degene om voor te gaan.


Smaakbeleving


Reuk; Vanille, tonen van wijnstokbloem, en limoenthee. Vervolgens komen tonen van gekonfijte sinaasappel, appels, pruimen en eikenhout naar boven. Smaak; De uitgebalanceerde smaak is rond en fluweelachtig aan het begin, daarna rijk en complex met tonen van geroosterde amandelen en gekonfijte vruchten (sinaasappel, abrikozen, appel en peer), om daarna over te gaan in warm gebak en eiken. Drink deze cognac puur of met ijs. Erg lekker met een dessert van chocola of karamel. Of geniet ervan met een lichte sigaar.


Druif; Ugni Blanc

Flesinhoud; 700 ML

Alc. 40%