Het Drankentheater is importeur van het exclusieve merk Maxime Trijol

Pineau Des Charantes

●Blanc

●Rouge

●Vieux

Pineau des Charantes ontstaan

Hoe Pineau des Charentes precies is ontstaan is niet bekend. In 1589, zo wordt beweerd, zou een wijnboer per ongeluk zijn druivenmost bij een vat cognac gedaan hebben. Jaren later, toen hij het betreffende vat nodig had voor een grote oogst, ontdekte hij te maken te hebben met een mooie nieuwe soort drank. Lange tijd werd de drank enkel lokaal gedronken bij huwelijken en andere speciale gelegenheden. Sinds 1945 heeft de Pineau des Charentes een eigen AOC. (Appellation d'Origine Contrôlée)

Bereiding

Na het binnenhalen van de druiven worden zij onmiddellijk geperst en het sap met cognac van minimaal 60% en maximaal 72% alcohol gemengd. Door deze menging met de alcoholrijke cognac wordt gisting van de most voorkomen.

Wit / Blanc

De Blanc is lichtgeel tot goudkleurig, zacht, fruitig en voldoende kruidig dat het je zintuigen op een hele bijzondere manier weet te prikkelen. Deze variant moet minimaal anderhalf jaar lageren waarvan één jaar op fust en een half jaar op fles. 5-8˚C voor een aperitief 10-12˚ fois gras en meloen 15-17˚C bij verschillende kazen waaronder ook blauwschimmelkaas.

Flesinhoud: 750 ML

Het alcoholpercentage is 17%

Rood / Rouge

De Rouge is dieprood van kleur. De smaak is zacht, vol fruitig en licht kruidig van smaak (zwarte bes, kaneel, vanille) 10-12˚ fois gras, zachte geitenkaas en meloen 15-17˚C voor een digestief zoals taart en ijs.

Flesinhoud: 750 ML

Het alcoholpercentage is 17%

Vieux

De Pineau des Charantes Vieux is meer dan 5 jaar gerijpt op eiken houten vaten.

De Vieux heeft aangename aroma's van abrikoos, honing, peer en pruimen. Hij is zacht, soepel, rijk, complex met een licht houtachtige toon.

Deze oude Pineau zal je verbazen mede door de langdurige harmonieuze smaak in je mond.

5-8˚C Als aperitief, 10-12˚C Zeebaars, Mosselen, Sint-Jacobsschelpen, Mosselen, 15-17˚C Blauwschimmelkaas, Dessert zoals chocolade of taart.

Flesinhoud: 750 ML

Het alcohol percentage is 17%