Het Drankentheater is importeur van twee exclusieve cognachuizen

● A. de Fussigny

● Maxime Trijol

Het Cognachuis A. de Fussigny

A. de Fussigny Cognac is opgericht in 1814, en is een onafhankelijk cognachuis dat gevestigd is op de oevers van de Charente rivier. Het is het laatste operatieve huis in het historische centrum van Cognac. Het cognachuis biedt een selectie cognacs aan uit alle groeiende terroirs, maar focust zich voornamelijk op het distilleren van eaux-de-vie van de prestigieuze Fine Champagne regio (Petite en Grande Champagne).

Gebruikmakend van deze gebieden met hun kalkrijke bodems concentreert A. de Fussigny zich volledig op kwaliteit. Met een mix van voorouderlijke expertise en savoir-faire worden de beste selecties van eaux-de-vie gecombineerd om een bepaalde finesse voor elke smaak te produceren. Hierdoor ontstaat er voor elke afzonderlijke cognac een bijzonder en complex karakter. De cognacs bezitten veel body en hebben een lange afdronk.

Door de nabijheid van de rivier ontstaat er een perfecte luchtvochtigheid in de kelders. Het is een ideaal vochtig klimaat waardoor er meer verdamping van alcohol plaatsvindt en minder verdamping van eaux-de-vie.

Geschiedenis van Cognac Maxime Trijol

De familie Trijol vestigde zich op hun landgoed, Saint-Martial-sur-Né, in het midden van de 19e eeuw. Het jaar 1859 geld als oprichtingsjaar van het Cognachuis want in dit jaar werd de eerste distilleerketel geïnstalleerd. Heden ten dage is Maxime Trijol nog steeds een familiebedrijf en is hun kennis en expertise reeds doorgegeven aan vijf generaties.

De familie Trijol onderscheidt zich doordat het merk zijn eigen wijnstokken verbouwt, cognac destilleert en rijpt. Alles gebeurt dus in eigen beheer. Op deze manier houdt Maxime Trijol toezicht op alle stappen in het cognac-productie proces: druiven telen, destilleren, verouderen en bottelen. In 1954 werd Maxime Trijol een wijn- en brandenwijnmakelaar en in het jaar 1962 werd hij officieel erkend als professioneel destilleerder. Maxime Trijol heeft behoorlijk veel eigen wijngaarden, 78.000 hectare waarvan 63.000 hectare in de Grande Champagne en de rest in de Petite Champagne. Ze verbouwen uitsluitend de Ugni Blanc Druif. Wel kopen ze wijn van andere druivensoorten in om een eaux-de-vie te produceren. Tegenwoordig beschikt het huis over tweeëntwintig stills van 2500 liter, en destilleren ze niet alleen voor zichzelf, maar ook voor een vijftig- tal andere bedrijven, waaronder Hennessy.

Maxime Trijol Cognac Vandaag

Het landgoed van Maxime Trijol wordt vandaag gerund door Jean-Jacques Trijol en is een van de grootste distilleerderijen in de hele Cognac-regio. Het kleine, hechte team is er trots op dat ze cognac van de hoogste kwaliteit weten te produceren.

Keldermeester Jean-Jacques Trijol houdt de distillatie- en rijpingsprocessen nauwlettend in de gaten en houdt toezicht op de productie van elke fles cognac Maxime Trijol. Daarom vertrekt er geen cognac zonder dat dit in de productiefase wordt getest. De cognac is gemaakt door Jean-Jacques Trijol zelf, of een van de vele andere hoogopgeleide keldermeesters die in dit Cognachuis werkzaam zijn.

Om authenticiteit en kwaliteit te kunnen garanderen, worden de Cognac Maxime Trijol-flessen allemaal gecontroleerd en gemarkeerd met batchnummers. Hierdoor is elke fles terug herleiden naar het exacte vat waar de cognac vandaan kwam.