Geschiedenis van Cognac Maxime Trijol

De familie Trijol vestigde zich op hun landgoed, Saint-Martial-sur-Né, in het midden van de 19e eeuw. Het jaar 1859 geld als oprichtingsjaar van het Cognachuis want in dit jaar werd de eerste distilleerketel geïnstalleerd. Heden ten dage is Maxime Trijol nog steeds een familiebedrijf en is hun kennis en expertise reeds doorgegeven aan vijf generaties. De familie Trijol onderscheidt zich doordat het merk zijn eigen wijnstokken verbouwt, cognac destilleert en rijpt. Alles gebeurt dus in eigen beheer. Op deze manier houdt Maxime Trijol toezicht op alle stappen in het cognac-productie proces: druiven telen, destilleren, verouderen en bottelen. In 1954 werd Maxime Trijol een wijn- en brandenwijnmakelaar en in het jaar 1962 werd hij officieel erkend als professioneel destilleerder. Maxime Trijol heeft behoorlijk veel eigen wijngaarden, 78.000 hectare waarvan 63.000 hectare in de Grande Champagne en de rest in de Petite Champagne. Ze verbouwen uitsluitend de Ugni Blanc Druif. Wel kopen ze wijn van andere druivensoorten in om een eaux-de-vie te produceren. Tegenwoordig beschikt het huis over tweeëntwintig stills van 2500 liter, en destilleren ze niet alleen voor zichzelf, maar ook voor een vijftig- tal andere bedrijven, waaronder Hennessy.

Maxime Trijol Cognac Vandaag

Het landgoed van Maxime Trijol wordt vandaag gerund door Jean-Jacques Trijol en is een van de grootste distilleerderijen in de hele Cognac-regio. Het kleine, hechte team is er trots op dat ze cognac van de hoogste kwaliteit weten te produceren.

Keldermeester Jean-Jacques Trijol houdt de distillatie- en rijpingsprocessen nauwlettend in de gaten en houdt toezicht op de productie van elke fles cognac Maxime Trijol. Daarom vertrekt er geen cognac zonder dat dit in de productiefase wordt getest. De cognac is gemaakt door Jean-Jacques Trijol zelf, of een van de vele andere hoogopgeleide keldermeesters die in dit Cognachuis werkzaam zijn.

Om authenticiteit en kwaliteit te kunnen garanderen, worden de Cognac Maxime Trijol-flessen allemaal gecontroleerd en gemarkeerd met batchnummers. Hierdoor is elke fles terug herleiden naar het exacte vat waar de cognac vandaan kwam.

Maxime Trijol VSOP

Deze uitzonderlijke cognac is een superieure mix van eaux-de-vie gemaakt van Ugni Blanc druiven, geoogst van verschillende cru’s en allen gerijpt in Limousin eiken voor een minimum van vier jaar. De Maxime Trijol VSOP Cognac is een klassieker van een cognachuis dat synoniem staat voor kwaliteit en doordrenkt is van traditie.

Deze Cognac VSOP opent met vanille, specerijen en wat gedroogd fruit. Daarna komen abrikoos en eiken naar boven. Goed gebalanceerd en rijk van smaak.

Gebied: Grande Champagne

Druif: ugni-blanc

Leeftijd: 15 jaar

Alcoholpercentage: 40 %

Kleur: geel-goud

Inhoud: 70 CL

Smaakomschrijving;

Neus: Fruitige geur met getoast hout, vanille en specerijen.

Smaak: Citrus, fruit en zoethout ontwikkelen zich langzaam en vervagen tot een honingachtige afdronk met een pepertje. De finish kietelt de papillen. Drink deze cognac net na de maaltijd bij 20° tot tot 25° C.

Prijzen: San Francisco World Spirits Competition 2019, Double Gold Medal Gold Medal at SFWSC 2018 Gold Medal at NYISC 2017

Maxime Trijol Grande Champagne VSOP

Deze zeer gewaardeerde cognac is een superieure mix van Ugni Blanc druiven, geoogst uit de ruime wijngaarden van het Grande Champagne terroir. De Maxime Trijol Grande Champagne VSOP Cognac is misschien wel de meest gerespecteerde cognac van dit huis dat synoniem staat voor kwaliteit en doordrenkt is van traditie. De cognac heeft maar liefst acht prijzen op zijn naam, die zich onderscheidt als een prachtige volwassen eaux-de-vie die in balans is met een vrolijke jeugdige uitbundigheid.

Om de Maxime Trijol Grande Champagne VSOP Cognac te maken, worden Ugni Blanc-druiven tussen september en oktober geplet en geperst en sappen gefermenteerd zonder zwaveldioxide. De wijn wordt vervolgens met droesem bewaard en volgens de AOC Cognac-regels vanaf 31 maart omgezet in cognac over een dubbele distillatie. De Charente-methode heeft daarbij de voorkeur, die bestaat uit dubbele verwarming in de traditionele still. De cognac wordt vervolgens gerijpt in Franse Limousin eiken vaten voordat deze wordt gebotteld.

Gebied: Grande Champagne

Druif: Ugni Blanc

Leeftijd: 15 jaar

Alc. 40 %

Inhoud: 70 CL

Smaakomschrijving

Neus: Fruitig, bloemig, vanille en kruidig

Smaak: De tannines van de houtlagering hebben zich mooi ontwikkeld. Een mooie bijzondere, harmonieuze en evenwichtige Cognac

Prijzen: De Trijol VSOP Cognac is meervoudige prijswinnaar en heeft wereldwijd de aandacht getrokken: San Francisco World Spirits Competition 2019, Gold New York International Spirits Competition 2017, Double Gold Medal Wijn- en gedistilleerde drankengroothandels van Amerika 2016, Gold Medal International Spirits Challenge 2016: Gold Medal New York International Spirits Competition 2016, Silver Medal Cognac Producer of the Year Gold Medal at International Spirit Challenge 2016 in London

MAXIME TRIJOL XO KLASSIEKE COGNAC 70CL

Een klassieke XO Cognac van Maxime Trijol en een bekroonde spirit, gedistilleerd onder direct toezicht van Jean-Jacques Trijol. Deze rijpe cognac is het bewijs van buitengewoon succesvol produceren en het vinden van de juiste balans. Een zeer volwaardige cognac in het teken van ‘aromatische harmonie’.

Gebied: Grande Champagne

Druif: Ugni Blanc

Leeftijd: 20-25 jaar gerijpt

Alc. 40 %

Inhoud: 70 CL

Smaakomschrijving

Neus: De neus heeft kruiden, het is zeer fruitig, eikenachtig en pittig. Sinaasappel, vanille, caramel, maar ook eiken en wat hazelnoot.

Smaak: Warme fruitige volle smaak, beetje oude stijl cognac, vettig, traant mooi. Noten, amandel, macadamia, paddestoelen.

De na-smaak: Medium tot lange afdronk.

Prijzen: Best Cognac XO en Double Gold, San Francisco World Spirit Competition 2019 Gold Medal, San Francisco World Spirit Competition 2018 Double Gold Medal NYISC 2017 New York International Spirits Competition 2017 Cognac Producer of the year Classic XO

Maxime Trijol XO Grande Champagne

Deze bekroonde Maxime Trijol XO Grande Champagne Cognac is exclusief gemaakt met druiven van de Grande Champagne. Deze cognac is onderdeel van Maxime Trijol's exclusieve collectie cognacs en gemaakt van de Premier Cru. Deze Extra Old Cognac is zo'n 30 jaar gerijpt op het landgoed Trijol.

Om de Maxime Trijol XO Grande Champagne Cognac te maken, worden Ugni Blanc druiven van de Grande Champagne Premier Cru tussen september en oktober geplet en geperst en de sappen gefermenteerd zonder zwaveldioxide. Deze speciale cognac wordt vervolgens gerijpt in Limousin Franse eiken vaten.

Gebied: Grande Champagne

Druif: Ugni Blanc

Leeftijd: 30 jaar

Alc. 40 %

Inhoud: 70 CL

Smaakomschrijving

Neus: aantrekkelijke volle neus met aromatische rijkdom en hints van zoethout, vanille en cederhout.

De smaak: vol in de mond, zacht en weelderig met tonen van gedroogd fruit, eiken en een beetje rancio!

De na-smaak: gemiddeld lang voor een XO, iets pit in het gehemelte.

Deze complexe XO Cognac is het beste te drinken bij ongeveer 20 °C in een slank tulpenglas.

Prijzen: San Francisco World Spirit Competition 2018: Best Cognac XO, Double Gold Medal New York International Spirits Competition 2017: Double Gold Medal, Cognac Producer of the Year New York International Spirits Competition 2016: Gold Medal, Cognac Producer of the Year Wijn- en gedistilleerde drankengroothandels van Amerika 2016: Double Gold Medal, best in show.