Maxime Trijol XO Dry Collection No2

€ 139,90
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 2 dag(en)

Beschrijving


Een limited edition van hele oude cognac uit de Petite Champagne


Al zes generaties lang, sinds 1859, heeft het huis Maxime Trijol traditie en moderniteit met elkaar in evenwicht gebracht in het hart van de Cognac regio.

Dit familie-erfgoed, doordrenkt van intuïtie en vakmanschap, ontvouwt in de loop der tijd een tapijt van uitzonderlijke cognacs. De "Dry Collection" getuigt van dit erfgoed en onthult zorgvuldig samengestelde batches die de toewijding van de familie aan uitmuntendheid weerspiegelen. Lot N°2 uit deze collectie is een bewijs van leeftijd en verfijning, een zeer oude Petite Champagne Cognac met een alcoholpercentage van 42% vol.


Deze No2. is een mix van oude blends uit de Petite Champagne. Het is een uitzonderlijke partij die door de jaren heen zorgvuldig geselecteerd zijn door de familie. Deze Cognac valt onder de Very Old denominatie. Zoals met al hun eaux-de-vie, streeft het Huis Trijol ernaar om blends te gebruiken van oudere vaten dan de leeftijdsbenaming suggereert. Deze eau-de-vie is de synthese van 160 jaar vakmanschap en zes generaties familiepassie en levert een Cognac met veel rondheid en een lange afdronk. Een harmonieuze expressie die elke kenner zal bekoren.


Er zijn in totaal 535 flessen gebotteld en deze zijn genummerd.


Neus:

Aanvankelijk een explosie van fruitige noten, van pruim tot kweeperengelei, geharmoniseerd met kruidig hout. Een diepere inademing ontrafelt subtiele rancio, vanillestokje, gecombineerd met zowel fruitige als vataroma's.


Smaak:

Een delicate, zachte aanzet die het gehemelte omhult met zijn aromatische weelde. De rijke smaken blijven hangen met tonen van noten en vanille.


Gebied: Petite Champagne
Druif: Ugni Blanc
Oogstjaar: Oud maar zonder leeftijdsaanduiding
Alcoholpercentage: 42 %
Kleur: Een delicate gele tint die doet denken aan een droge abrikoos.

Inhoud: 70 cl