Maxime Trijol XO Dry Collection No1

€ 179,90
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 2 dag(en)

Beschrijving


Een limited edition van hele oude cognac uit de Grande Champagne

De No1. Très Vieux Grande Champagne maakt deel uit van Maxime Trijol's exclusieve Dry Collection, gemaakt van de Premier Cru.


Deze mix van oude blends uit de Grande Champagne is een uitzonderlijke partij, door de jaren heen zijn ze zorgvuldig geselecteerd door de familie. Deze Cognac valt onder de Very Old denominatie. Zoals met al hun eaux-de-vie, streeft het Huis Trijol ernaar om blends te gebruiken van oudere vaten dan de leeftijdsbenaming suggereert. Deze eau-de-vie is de synthese van 160 jaar vakmanschap en zes generaties familiepassie en levert een Cognac met veel rondheid en een lange afdronk. Een harmonieuze expressie die elke kenner zal bekoren.

U ervaart aroma’s van bloemen, gekonfijte sinasappel, noten, cederhout en vanille. De smaak komt pittig binnen en lijkt eerst wat droog, maar dan komen prachtige tonen naar boven met een prettige zoetigheid. Er zijn in totaal 770 flessen gebotteld en deze zijn genummerd.

Om de Dry Collection Lot 1TrèsVieux Cognac Grande Champagne te creëren, worden de Ugni Blanc-druiven van de Premier Cru tussen september en oktober gekneusd en geperst, waarna het sap zonder zwaveldioxide wordt vergist.

De wijn wordt dan op de droesem bewaard en volgens de regels van de AOC Cognac wordt het wijnproces vanaf 31 maart omgezet in Cognac door middel van dubbele distillatie. De Charente-methode heeft de voorkeur, die bestaat uit dubbele verhitting in de traditionele distilleerketel. Daarna rijpt het in Franse eikenhouten vaten uit Limousin.


Neus:

Pruim, gekonfijte sinaasappel en noten zijn dominant, met hints van vanille. De tweede neus onthult tonen van sigarendoos en een vleugje rancio.


Smaak:

Een zoete aanzet, met een goed afgeronde en lange afdronk.


Gebied: Grande Champagne
Druif: Ugni Blanc
Oogstjaar: Oud maar zonder leeftijdsaanduiding
Alcoholpercentage: 43 %
Kleur: Donker koper.

Inhoud: 70 cl