A. de Fussigny XO Fine Champagne Cognac 70CL

€ 129,90
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 2 dag(en)

Beschrijving


A. de Fussigny Fine Champagne XO

De A. de Fussigny XO Cognac is een Fine Champagne blend die minimaal 50% Grande Champagne eaux-de-vie bevat, de rest is afkomstig van Petite Champagne.

De Grande en Petite Champagne teeltgebieden, beroemd om hun kalkhoudende bodem, glooiende heuvels en beschutte klimaat, staan bekend om het produceren van eaux-de-vie met een prachtige balans van bloemige, fruitige en kruidige noten op basis van druiven van hoge kwaliteit. De blends van deze XO zitten tussen de 10 en de 25 jaar. De diepe kalkbodem zorgt voor consistente groeiomstandigheden en een gestage rijping van de druiven, zelfs tijdens de heetste zomers.


Deze XO is een welverdiende winnaar van meerdere prijzen, met een smaak net zo eigentijds en heerlijk als de fles waarin hij wordt gepresenteerd. Een prachtige keuze om toe te voegen aan elke drankcollectie. De mix van Champagne terroirs, samen met het rijpingsproces van ten minste tien jaar in de vochtige kelders van A. de Fussigny's locatie aan de rivier de Charente leidt tot een heerlijk aromatische en elegante XO cognac.


Smaakomschrijving

Neus: Gedroogd fruit, winterkruiden, sinaasappel, hazelnoot en gerookt eikenhout.

Smaak: heerlijk zacht en mooi in balans, met steeds veranderende tonen van gedroogd fruit, bloemen en hazelnoot met een zoetachtige smaak van bessen. Lange afdronk met toffee en vanille.

Druif: Ugni Blanc

Flesinhoud; 70 CL

Alc. 40%

Hoe te genieten: Deze heerlijke XO kan het beste puur worden gedronken, met ijs, of met een scheutje water om het complexe smaakprofiel van fruitige, bloemige en eikenhouten tonen verder te openen. Schenk hem in een tulpglas en laat de neus zich bij kamertemperatuur in 8-10 minuten openen. Omdat hij van een Extra Oude Kwaliteit is, is deze heerlijke Cognac de perfecte aanvulling op desserts op basis van karamel of chocolade. Ook past deze Cognac goed bij een sterke sigaar.

Prijzen: Winnaar San Francisco World Spirits Competition 2011, Double Gold Medal. China Wine and Spirits Award 2013, Double Gold. Cognac Masters 2015, Master. Ook in 2023 heeft deze XO weer de Master Medal op de Global Cognac Masters gewonnen!