A. de Fussigny Pure Organic VSOP Cognac 70CL

€ 49,95
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 2 dag(en)

Beschrijving


A. De Fussigny Pure Organic VSOP Cognac

De A. De Fussigny Pure Organic VSOP Cognac, geïntroduceerd in 2014, is zoals de naam verraadt, op een volledig organische manier geproduceerd. Dit betekent dat er van wijnstok tot fles geen enkel kunstmatig product wordt gebruikt. Er worden geen chemicaliën, geen meststoffen en geen pesticiden gebruikt tijdens de productie en de uiteindelijke botteling. Deze Cognac bevat dus geen toevoegingen. Dankzij deze techniek hebben de blends een rijpingstijd tussen de 4 en 7 jaar en staat het toe om volledig, pure en natuurlijke tonen te ontwikkelen waarbij alle smaken en aroma's precies behouden blijven zoals de natuur het bedoeld heeft. Het resultaat is een lichte, evenwichtige blend dat aantoont wat er bereikt kan worden met een organische Cognac.

Het blijft voor A. de Fussigny een hele uitdaging om een biologische cognac op de markt te brengen, omdat er niet veel biologische wijnboeren en -gaarden zijn. Het is daarom belangrijk om goed in te kopen en goede afspraken met wijnboeren te maken om de continuïteit te kunnen garanderen. De eaux-de-vie voor de cognac is afkomstig uit de Fins Bois en deels uit de Bons Bois.Smaakomschrijving:

Neus: jong en fris met geuren van kamperfoelie, citroen, sinaasappel, appel en vanille vermengd met lichte tonen van geroosterd eikenhout.

Smaak: Fris en gebalanceerd, met subtiele smaken van citroenthee, cacao, zoethout, geroosterde amandelen en drop, gevolgd door een subtiele gekruide afdronk met tonen van noten en honing, maar niet te zoet.

Druif; Ugni Blanc

Flesinhoud; 70 CL

Alc. 40%

Hoe te genieten: om van deze fijne, organische cognac te genieten raden wij u aan om deze puur of met wat ijs te drinken.

Prijzen: Winnaar London Spirits Competition, Gold Medal; The Spirit Business Cognac Masters UK 2021: predikaat ‘Master’.