A. de Fussigny Pure Organic VSOP Cognac

A. de Fussigny Pure Organic VSOP Cognac

€ 54,90


Beschrijving

A De Fussigny Pure Organic VSOP Cognac

De A De Fussigny Pure Organic VSOP Cognac, geïntroduceerd in 2014, is zoals de naam verraadt, op een volledig organische manier geproduceerd. Dit betekent dat er van wijnstok tot fles geen enkel kunstmatig product word gebruikt. Er worden geen chemicaliën, geen meststoffen en geen pesticiden gebruikt tijdens de productie en de uiteindelijke botteling. Deze Cognac bevat dus geen toevoegingen. Dankzij deze techniek heeft de Cognac een rijpingstijd van minimum 4 jaar en staat het toe om volledig, pure en natuurlijke tonen te ontwikkelen waarbij alle smaken en aroma's precies behouden blijven zoals de natuur het bedoeld heeft. Het resultaat is een lichte, evenwichtige blend dat aantoont wat er bereikt kan worden met een organische Cognac.

Het is voor A. de Fussigny nog een hele uitdaging om een biologische Cognac op de markt te krijgen. Er zijn niet veel wijnboeren die biologisch zijn en zelf hebben ze geen biologische wijngaarden, dus ze moeten goed inkopen en goede afspraken maken om een constante kwaliteit te kunnen garanderen. De eaux-de-vie is afkomstig uit de Fins Bois en een beetje uit de Bons Bois.


Smaakbeleving

Reuk; De Cognac komt jong en fris over, geuren van kamperfoelie, citroen, sinaasappel, appel en vanille vermengd met lichte tonen van geroosterd eikenhout. Smaak; Fris en gebalanceerd, met subtiele smaken van citroenthee, cacao, zoethout en geroosterde amandelen, gevolgd door een subtiele gekruide afdronk met tonen van noten en honing, maar niet te zoet.


Hoe te genieten

Met een fijne, organische Cognac zoals deze, raden wij u aan om er puur of met ijs van te genieten, om de zuiverheid echt te kunnen waarderen.

Druif; Ugni Blanc Flesinhoud; 700 ML Alc. 40%

Winnaar van de London Spirits Competition met een gouden medaille En bij de 'The Spirit Business Cognac Masters UK 2021’ ontving deze cognac het predikaat ‘Master’