A de Fussigny Fine Champagne XO

A de Fussigny Fine Champagne XO

€ 124,90


Beschrijving

A de Fussigny Fine Champagne XO


De A de Fussigny XO Cognac is een Fine Champagne blend, wat betekent dat hij minimaal 50% Grande Champagne eaux-de-vie bevat, de rest is afkomstig van Petite Champagne.

Het is een welverdiende winnaar van meerdere prijzen, met een smaak die net zo eigentijds en heerlijk is als de fles waarin hij wordt gepresenteerd. Dit is een prachtige keuze om toe te voegen aan elke drankcollectie. De mix van Champagne terroirs, samen met het rijpingsproces van ten minste tien jaar in de vochtige kelders van A de Fussigny's locatie aan de rivier de Charente, heeft geleid tot een heerlijk aromatische en elegante Cognac.


De Grande en Petite Champagne teeltgebieden, beroemd om hun kalkhoudende bodem, glooiende heuvels en beschutte klimaat, staan bekend om het produceren van eaux-de-vie met een prachtige balans van bloemige, fruitige en kruidige noten. Het is niet voor niets dat deze plek zo bekend staat om de kwaliteit van de druiven: de diepe kalkbodem zorgt voor consistente groeiomstandigheden en een gestage rijping van de druiven, zelfs tijdens de heetste zomers.


De 200 jaar oude kelders van A. de Fussigny vergemakkelijken een langzaam rijpingsproces. Deze stabiele vochtige omgeving wordt bevorderd door het microklimaat van de Charente rivier. Hierdoor kan deze Cognac alle smaken en kwaliteit ontwikkelen die kenmerkend zijn voor deze XO Cognac.


Smaakbeleving


Reuk; Gedroogd fruit, winterkruiden, sinaasappel, hazelnoot en gerookt eikenhout.


Smaak; heerlijk zacht en mooi in balans, met steeds veranderende tonen van gedroogd fruit, bloemen en hazelnoot met een zoetachtige smaak van bessen. Lange afdronk met toffee en vanille.


Druif: Ugni Blanc

Flesinhoud; 700 ML

Alc. 40%


Winnaar van de San Francisco World Spirits Competition 2011 – Dubbel Goud China Wine and Spirits Award 2013 –

Dubbel Goud Cognac Masters 2015 – Master –