A. de Fussigny Extra Cognac 70CL

€ 209,90
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 2 dag(en)

Beschrijving


A. de Fussigny Extra Cognac

Deze A. de Fussigny Extra Cognac verdient zijn bekroonde status als een zeer goede cognac! Zoals uit de naam blijkt, komt deze uit een extra goed gerijpte oplage onder de vlag van een Extra Cognac. Meer specifiek betekent dit dat hij superieur is aan een XO of Napoleon en dat de oudste blend 30 jaar heeft gerijpt! Daarnaast wordt deze A. de Fussigny Extra uitsluitend gemaakt van eau-de-vie afkomstig uit het ‘premier terroir van de Grande Champagne regio.


Het is een geweldig voorbeeld van waarom op deze rijke kalkbodems geteelde cognacs het meest gewild van allemaal zijn. Indien u van de fijnere dingen in het leven houdt, dan is dit zeker een cognac om eens van te genieten. En zoals bij alle cognacs uit deze reeks is de presentatie even heerlijk als vooruitstrevend als de drank zelf. Met zijn strakke, eigentijdse lijnen gepresenteerd in een cognac karaf die uitnodigt tot conversatie. En omdat deze Extra Cognac in een zeer elegante presentatiedoos geleverd wordt, is het een ideaal geschenk voor mensen die de fijnere dingen in het leven waarderen.


Smaakomschrijving

Neus; Elegant en complex, met gedroogde vruchten, specerijen en heerlijke rancio. (Zuid-Franse benaming voor verouderde likeurwijnen die een specifieke, nootachtige smaak ontwikkelen)

Smaak; Heerlijk gestructureerd met een fluweelzachte textuur. Fruit, marmelade en hout, overgaand tot cacaobonen, vanille en toffee. De afdronk is zeer lang, met verrukkelijke tonen van rancio en sigarenkist.

Druif; Ugni Blanc

Flesinhoud; 70 CL

Alc. 40%

Hoe te genieten; Deze lang gerijpte cognac dient op de traditionele manier gedronken te worden, puur zoals de natuur het bedoeld heeft. Het is het perfecte digestief, misschien met ceremonie geschonken in een ouderwets brandy ballon glas of het tulpglas van de fijnproever. Laat het in beide gevallen op kamertemperatuur 10 minuten rusten, of verwarm het voorzichtig tussen uw handen. Zorg ervoor dat de geur uw zintuigen alvast verleidt door de heerlijke aroma's in deze rusttijd uw reukorgaan te laten prikkelen en zo de anticipatie te verhogen. Gaat ook perfect samen met een sigaar.

Prijzen; Winnaar The Cognac Masters 2015, Master Winnaar van de San Francisco World Spirits Competition 2019, Double Gold. En dit jaar opnieuw uitgeroepen tot winnaar van de San Francisco World Spirits Competition met dubbel goud!