A. de Fussigny Extra Cognac

A. de Fussigny Extra Cognac

€ 199,90


Beschrijving

A de Fussigny Extra Cognac


Deze A de Fussigny Extra Cognac verdient zijn bekroonde status want het is inderdaad een zeer goede Cognac! Zoals de naam suggereert, is dit een echt goed gerijpte oplage dat onder de vlag van een Extra Cognac valt. Concreet wil dit zeggen dat hij superieur is aan die van een XO of Napoleon, en dat hij 25 jaar of meer heeft gerijpt. Niet alleen dat, maar deze A de Fussigny Extra wordt uitsluitend gemaakt van eau-de-vie afkomstig uit het premier terroir van de Grande Champagne regio.

Het is zeker een geweldig voorbeeld van waarom Cognacs die geteeld zijn op deze rijke kalkbodems het meest gewild zijn van allemaal. Indien u van de fijnere dingen in het leven houdt, dan is dit zeker een Cognac om van te genieten. En zoals bij alle producten uit deze vooruitstrevende reeks is de presentatie even heerlijk als de gouden drank die erin zit.


Met zijn strakke, eigentijdse lijnen is dit een Cognac karaf die zeker uitnodigt tot conversatie. Het is geen krimpend viooltje, en zal bewonderende blikken trekken bij de meest chique sociale gelegenheden. En het feit dat hij wordt geleverd in een elegante presentatiedoos betekent dat het een ideaal geschenk is voor iedereen die de fijnere dingen in het leven waardeert.


Smaakbeleving


Reuk; Elegant en complex, met gedroogde vruchten, specerijen en heerlijke rancio. (Zuid-Franse benaming voor verouderde likeurwijnen die een specifieke, nootachtige smaak ontwikkelen)


Smaak; Heerlijk gestructureerd met een fluweelzachte textuur. Fruit, marmelade en hout, overgaand tot cacaobonen, vanille en toffee. De afdronk is zeer lang, met verrukkelijke tonen van rancio en sigarenkist.


Hoe te genieten Deze goed gerijpte Cognac verdient het om gedronken te worden zoals de natuur het bedoeld heeft; puur, en op de traditionele manier. Het is het perfecte digestief, misschien met ceremonie geschonken in een ouderwets brandy ballon glas, of het glas dat de voorkeur geniet van de fijnproever - het tulpglas. Laat het in beide gevallen op kamertemperatuur voor 10 minuten rusten, of verwarm het voorzichtig tussen uw handen. Gewoon genieten!


Flesinhoud; 700 ML

Alc. 40%


Winnaar van de; The Cognac Masters 2015 – Master Winnaar van de San Francisco World Spirits Competition 2019 – Dubbel Goud