A. de Fussigny Cognac is opgericht in 1814, en is een onafhankelijk cognachuis dat gevestigd is op de oevers van de Charente rivier. Het is het laatste operatieve huis in het historische centrum van Cognac.

Het landgoed biedt een selectie Cognacs aan uit alle groeiende terroirs, maar focust zich voornamelijk op het distilleren van eaux-de-vie van de prestigieuze Fine Champagne regio (Petite en Grande Champagne). Gebruikmakend van deze gebieden met hun kalkrijke bodems concentreert A. de Fussigny zich volledig op kwaliteit. Met een mix van voorouderlijke expertise en savoir-faire worden de beste selecties van eaux-de-vie gecombineerd om een bepaalde finesse voor elke smaak te produceren. Hierdoor ontstaat er voor elke afzonderlijke Cognac een bijzonder en complex karakter. (veel body en een lange afdronk)

Door de nabijheid van de rivier ontstaat er een perfecte luchtvochtigheid in de kelders. Het is een ideaal vochtig klimaat waardoor er meer verdamping van alcohol plaatsvindt en minder verdamping van vocht.

A de Fussigny Cognac heeft een no-plastic beleid en garanderen dat ze geen plastic afval gebruiken of creëren voor hun verpakking.

A De Fussigny Pure Organic VSOP Cognac

De A De Fussigny Pure Organic VSOP Cognac, geïntroduceerd in 2014, is zoals de naam verraadt, op een volledig organische manier geproduceerd. Dit betekent dat er van wijnstok tot fles geen enkel kunstmatig product word gebruikt. Er worden geen chemicaliën, geen meststoffen en geen pesticiden gebruikt tijdens de productie en de uiteindelijke botteling. Deze Cognac bevat dus geen toevoegingen. Dankzij deze techniek heeft de Cognac een rijpingstijd van 8 jaar en staat het toe om volledig, pure en natuurlijke tonen te ontwikkelen waarbij alle smaken en aroma's precies behouden blijven zoals de natuur het bedoeld heeft. Het resultaat is een lichte, evenwichtige blend dat aantoont wat er bereikt kan worden met een organische Cognac.

Het is voor A. de Fussigny nog een hele uitdaging om een biologische Cognac op de markt te krijgen. Er zijn niet veel wijnboeren die biologisch zijn en zelf hebben ze geen biologische wijngaarden, dus ze moeten goed inkopen en goede afspraken maken om een constante kwaliteit te kunnen garanderen. De eaux-de-vie is afkomstig uit de Fins Bois en een beetje uit de Bons Bois.

Smaakbeleving Reuk; De Cognac komt jong en fris over, geuren van kamperfoelie, citroen, sinaasappel, appel en vanille vermengd met lichte tonen van geroosterd eikenhout. Smaak; Fris en gebalanceerd, met subtiele smaken van citroenthee, cacao, zoethout en geroosterde amandelen, gevolgd door een subtiele gekruide afdronk met tonen van noten en honing, maar niet te zoet.

Hoe te genieten Met een fijne, organische Cognac zoals deze, raden wij u aan om er puur of met ijs van te genieten, om de zuiverheid echt te kunnen waarderen.

Druif; Ugni Blanc Flesinhoud; 700 ML Alc. 40%

Winnaar van de London Spirits Competition met een gouden medaille En bij de 'The Spirit Business Cognac Masters UK 2021’ ontving deze cognac het predikaat ‘Master’

A de Fussigny Supérieur Fine Champagne Cognac

De A de Fussigny Supérieur Fine Champagne Cognac is een zachte en gevarieerde VSOP die eaux-de-vie bevat van de Petite en Grande Champagne. Minstens vier jaar gerijpt in traditionele Limousin eiken vaten, is deze prachtige Cognac een voorbeeld van precisie, trots en vakkundigheid van het huis van A de Fussigny.

Gelegen aan de oevers van de Charente rivier, dateert de distilleerderij en de kelders van dit landgoed uit 1814. In hun 200 jaar oude kelders, die een stabiele maar vochtige omgeving hebben, vind het rijpingsproces plaats. Mede hierdoor heeft elke Cognac die A. de Fussigny maakt een unieke en hoge kwaliteit.

De Supérieur Fine Champagne is een eerbetoon aan zowel zijn regio als aan zijn VSOP leeftijd, de bijzondere florale tonen van de Fine Champagne terroirs worden opgetild met smaken van gekonfijt fruit. Het delicate rijpingsproces heeft geresulteerd in subtiele tonen van hout en boterachtige tonen van gebak. Als u op zoek bent naar een VSOP van hoge kwaliteit met een redelijk prijskaartje, dan is dit degene om voor te gaan.

Smaakbeleving Reuk; Vanille, tonen van wijnstokbloem, en limoenthee. Vervolgens komen tonen van gekonfijte sinaasappel, appels, pruimen en eikenhout naar boven. Smaak; De uitgebalanceerde smaak is rond en fluweelachtig aan het begin, daarna rijk en complex met tonen van geroosterde amandelen en gekonfijte vruchten (sinaasappel, abrikozen, appel en peer), om daarna over te gaan in warm gebak en eiken. Drink deze cognac puur of met ijs. Erg lekker met een dessert van chocola of karamel. Of geniet ervan met een lichte sigaar.

Druif; Ugni Blanc Flesinhoud; 700 ML Alc. 40%

A de Fussigny Fine Champagne XO

De A de Fussigny XO Cognac is een Fine Champagne blend, wat betekent dat hij minimaal 50% Grande Champagne eaux-de-vie bevat, de rest is afkomstig van Petite Champagne.

Het is een welverdiende winnaar van meerdere prijzen, met een smaak die net zo eigentijds en heerlijk is als de fles waarin hij wordt gepresenteerd. Dit is een prachtige keuze om toe te voegen aan elke drankcollectie. De mix van Champagne terroirs, samen met het rijpingsproces van ten minste tien jaar in de vochtige kelders van A de Fussigny's locatie aan de rivier de Charente, heeft geleid tot een heerlijk aromatische en elegante Cognac.

De Grande en Petite Champagne teeltgebieden, beroemd om hun kalkhoudende bodem, glooiende heuvels en beschutte klimaat, staan bekend om het produceren van eaux-de-vie met een prachtige balans van bloemige, fruitige en kruidige noten. Het is niet voor niets dat deze plek zo bekend staat om de kwaliteit van de druiven: de diepe kalkbodem zorgt voor consistente groeiomstandigheden en een gestage rijping van de druiven, zelfs tijdens de heetste zomers.

De 200 jaar oude kelders van A. de Fussigny vergemakkelijken een langzaam rijpingsproces. Deze stabiele vochtige omgeving wordt bevorderd door het microklimaat van de Charente rivier. Hierdoor kan deze Cognac alle smaken en kwaliteit ontwikkelen die kenmerkend zijn voor deze XO Cognac.

Smaakbeleving Reuk; Gedroogd fruit, winterkruiden, sinaasappel, hazelnoot en gerookt eikenhout. Smaak; heerlijk zacht en mooi in balans, met steeds veranderende tonen van gedroogd fruit, bloemen en hazelnoot met een zoetachtige smaak van bessen. Lange afdronk met toffee en vanille.

Hoe te genieten Deze heerlijke XO kan het beste puur worden gedronken, met ijs, of met een scheutje water om het complexe smaakprofiel van fruitige, bloemige en eikenhouten tonen verder te openen. Schenk hem in een tulpglas en laat de neus zich bij kamertemperatuur in 8-10 minuten openen. Omdat hij van een Extra Oude Kwaliteit is, is deze heerlijke Cognac de perfecte aanvulling op desserts op basis van karamel of chocolade. Ook past deze Cognac goed bij een sterke sigaar.

Flesinhoud; 700 ML Alc. 40%

Winnaar van de San Francisco World Spirits Competition 2011 – Dubbel Goud China Wine and Spirits Award 2013 – Dubbel Goud Cognac Masters 2015 – Master

A de Fussigny Extra Cognac

Deze A de Fussigny Extra Cognac verdient zijn bekroonde status want het is inderdaad een zeer goede Cognac! Zoals de naam suggereert, is dit een echt goed gerijpte oplage dat onder de vlag van een Extra Cognac valt. Concreet wil dit zeggen dat hij superieur is aan die van een XO of Napoleon, en dat hij 25 jaar of meer heeft gerijpt. Niet alleen dat, maar deze A de Fussigny Extra wordt uitsluitend gemaakt van eau-de-vie afkomstig uit het premier terroir van de Grande Champagne regio.

Het is zeker een geweldig voorbeeld van waarom Cognacs die geteeld zijn op deze rijke kalkbodems het meest gewild zijn van allemaal. Indien u van de fijnere dingen in het leven houdt, dan is dit zeker een Cognac om van te genieten. En zoals bij alle producten uit deze vooruitstrevende reeks is de presentatie even heerlijk als de gouden drank die erin zit.

Met zijn strakke, eigentijdse lijnen is dit een Cognac karaf die zeker uitnodigt tot conversatie. Het is geen krimpend viooltje, en zal bewonderende blikken trekken bij de meest chique sociale gelegenheden. En het feit dat hij wordt geleverd in een elegante presentatiedoos betekent dat het een ideaal geschenk is voor iedereen die de fijnere dingen in het leven waardeert.

Smaakbeleving Reuk; Elegant en complex, met gedroogde vruchten, specerijen en heerlijke rancio. (Zuid-Franse benaming voor verouderde likeurwijnen die een specifieke, nootachtige smaak ontwikkelen) Smaak; Heerlijk gestructureerd met een fluweelzachte textuur. Fruit, marmelade en hout, overgaand tot cacaobonen, vanille en toffee. De afdronk is zeer lang, met verrukkelijke tonen van rancio en sigarenkist.

Hoe te genieten Deze goed gerijpte Cognac verdient het om gedronken te worden zoals de natuur het bedoeld heeft; puur, en op de traditionele manier. Het is het perfecte digestief, misschien met ceremonie geschonken in een ouderwets brandy ballon glas, of het glas dat de voorkeur geniet van de fijnproever - het tulpglas. Laat het in beide gevallen op kamertemperatuur voor 10 minuten rusten, of verwarm het voorzichtig tussen uw handen. Gewoon genieten!

Flesinhoud; 700 ML Alc. 40%

Winnaar van de; The Cognac Masters 2015 – Master Winnaar van de San Francisco World Spirits Competition 2019 – Dubbel Goud