Geschiedenis LangDom Gin

Geschiedenis LangDom Gin

LangDom London Dry Gin is in 2018 bedacht door Utrechter Henk Elshof, eigenaar van Het Drankentheater. Na decennia lang voor ambachtelijke brouwerijen en groothandels in de bierwereld te hebben gewerkt kwam hij tijdens een drankenbeurs in Gent in aanraking met de wereld van destilleren.

Na het volgen van diverse cursussen en het maken van eigen recepten, raakte hij steeds meer geïnteresseerd in het vergistings- en destillatie proces.

Oprichter Henk Elshof hierover:

"Na jaren van experimenteren, recepturen ontwikkelen en het perfectioneren hiervan, kwam er in 2016 een Gin uit de ketel gerold waar ik erg tevreden of sterker, superblij van werd! Natuurlijk moesten vrienden en bekenden eraan geloven om de door mij gestookte Gin, met Utrechtse jeneverbessen, eens te proeven. Dit werd zo’n succes, dat ik dit recept op grote schaal wilde destilleren

In 2018 ging het roer om en ben ik dit idee, met de merknaam LangDom Gin, gaan uitwerken. Ik vond hiervoor een geschikte partner & destilleerderij en in de tweede helft van 2020 druppelden de eerste flessen met Utrecht LangDom Gin vol. Ik vond dat de gin een link met Utrecht zou krijgen, aangezien ik zelf het grootste gedeelte van mijn leven in Utrecht woon. Hij kreeg uiteindelijk de naam LangDom mee, met een knipoog naar onze Utrechtse trots van 112,3 meter".

Alhoewel het precieze recept bij ons blijft kunnen we aangeven dat LangDom Gin een ambachtelijk gestookte gin is met 10 ingrediënten: jeneverbes, koriander, sinaasappel- en citroenschil, zoethout, engelwortel, vanille, kardemom, iriswortel, en rozenblaadjes.

Deze 10 verfijnde botanicals leven in mooie harmonie samen onder één kurk.

Geniet van een van de beste Nederlandse gins in zijn puurste vorm!

à l'amitié